23/10/08

DEAD GAME

Ťažký povzdych a zhnusenie, to je prvá moja reakcia po pozretí si záverečnej časti detskej akcie DEAD SPACE. Hra samotná je generický klon Resi4 v inom prostredí. PS2 štandardka - chodby, chodbičky, scriptíky, butónky. Celá next gen hrateľnosť, a herný obsah založená na strieľaní, chodení, strieľaní a chodení. Story plná klišé. NPC čo sa radšej dobrovoľne zabije, než aby po zmutovaní ohrozil tých preživších zdravých. Cho cho, heheh, nie patetické, alebo hrdinské - tupé a hlúpe fabulovanie nejake nuly. Bazálne gangliá by vám to nedovolili, serte na to, že neviete o čo ide. Proste NIE. Remeselná rutina, kde sa človek pozrie. A ten posledný bossák. Bože drahý.



Zabila by vás nasratá ťava, koň, žirafa, nosorožec, hroch ? Hravo. Chytí vás útočiaci slon chobotom, a podrží nehybne pri svojom oku, aby ste mu ho mohli pohodlne vypichnúť ? Pribehne ku vám päť krát ten istý jeleň, a nastavi vám bok, aby ste ho strelili do srdca, lebo sa vám to nepodarilo na prvý pokus. Bude okolo vás žralok pol dňa búchať po vode plutvami, namiesto toho, aby odhryzol gule. Dajú sa všetky tie uvedené zvery prečúrať aj rozflákať na sračky s použitim zbraní z druhej svetovej a trochou filipa ? Áno, chce to odvahu, plán, reflexy, skúsenosť, možno štastie. Bude to dráma, spotené gate, víťazstvo intelektu. To rozhodne. Hovoríme však o hre od EA.

Je mi zle. ZLE, kurva .. keď vidím mimozemskú hrôzu priamo z pekla robiť všetky tie kraviny. Je mi ľúto vašej idiocie a vylízanosti, keď akceptujete túto chudinku použitú v nezmenenej podobe, a pohybe aspoň v 100 hrách, ktoré som osobne hral. Stále to isté, vymleté 20 metrov vysoké "niečo" mávajúce chápadlami, neškodné a smiešne. Postup zneškodnenia je tiež roky nemenný a vpísaný do kameňa. A medzi nami - tie blikajúce achievy vo vypätých chvíľach môže tolerovať iba imbecil. Deti, korporátny mlynček na mäso vás dostal. Krmení tými sračkami, a vy to nadšene akceptujete so široko otvorenou hubou, ste sa sami na sračku premenili. A je zbytočné opakovať, že celý DEAD SPACE zvládne PS2 ľavou zadnou, že. Jedná drobná útecha. Gear of Joke 2 má koniec ešte horší. Ťažké uveriť, ale CliffyB to s jemu vlastnou elegenciou dokázal.

Update 27.10.2008, 12:25 - Jedno pozitívum by sa predsa našlo, veľmi kvalitná práca s technickou stránkou 5.1 zvuku,samozrejme hovorím o PS3 verzie, Xcrap ako vieme, kope druhú ligu.

Update 15.11.2008 - Hra dohraná, vymazaná, zabudnutá, letmé dojmy.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****