01/01/09

Viac fyziky než unesiete

Predstavujem vám nový, moderný Octave engine japonskej firmy Prometech Software simulujúci veľmi korektne hydrodynamiku, alebo fyzikálne interakcie medzi pevnými, mäkkými, elastickými objektami. A to až do tej miery, že sa voda v čajniku položenom na horiaci oheň - VYPARUJE, a roztáča vrtuľku vloženú do stúpajúcej pary. Zvládne aj pieskovisko. Technické detaily vás nemusia zaujímať. Ideme sa hrať a to v jeho 2D verzii. Trhať, roztápať, prelievať, zapaľovať. Mimochodoom Octave engine nájdete aj v už hotovej hre Tekken 6, stará sa o prirodzenú animáciu-pohyb vody pod nohami borcov /arcade model založený na PS3ky/.

Malé varovanie, nebuďte smutní, že pojde iba o "dva dé" demo. Aj tu budete potrebovať nehorázne veľa CPU výkonu, bude sa totiž manipulovať s myriádami častíc. Najprv rýchlokurz, ako to vôbec naištalavať a rozbehať. Firma totiž pred dvoma mesiacmi oficiálne ukončila sťahovanie demoverzie zo svojej stránky. Takže. Link kde to stiahnete. Heslom je URL tejto stránky /macher na tento program a zároveň šíriteľ demoverzie/. Pred spustením je NUTNÉ nastaviť systémový čas /vpravo dole na lište/ na dátum pred dňom 5.11.2008 !!! Ak by po úspešnom stiahnutí program hlásil toto : "The application could not be started because it is not configured correctly. The problem may be solved by reinstalling the application." Potrebujete ešte nainštalovať MS Visual C++ 2005 SP1 Redistributable Package. Ready, steady, go.



Víta vás OE-cake !. Hneď si pozrite ukážkové videá dole na stránke/pribalené aj ku demu, FILE-OPEN-DEMO/. Fajn. Teraz niečo z tvorby toho "machra"- nick 01DOGG01, inak austrálčan. Výbuch atómovej bomby, zvyšok si nájdite na jeho YT kanále. Kopa ďalšej inšpirácie. Celá finta spočíva vo výtvaraní vlastných unikátnych zmesi materiálov, vrátane výbušnín. Definitívne zábava limitovaná iba vašou predstavivosťou. Až vás to prestane baviť, cena útechy. Powder game a Auditorium.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****