02/03/08

Sociálne interakcie a iné istoty


Hárdvér PS3ky sa osvedčil. BR formát to vyhral. MGS4 je za rohom. PSN stihla za rok to, čo LIVE za tri. Čo ďalej ? Ovládnutie MMO /massively multiplayer online/ priestoru !! Nakopať Blizzard do zadku s tou jeho zatuchlinou. Ako už SONY správne zistilo, máme tu milióny PS3 hráčov / ich počet navyše prudko rastie/, unifikovaný hárdver, PSN infraštruktúru a spoločnosť SOE- Sony Online Entertainment. Ďalší postup je následovný. Agresívny. Vyhodiť jej šéfa. Pričleniť ju ku SCEI - Sony Computer Entertainment Inc /predtým Sony Pictures Entertainmen/, teda pod velenie Kazuo Hiraia. A začať pracovať. The Agency bude prvou lastovičkou. First person operácie operácie na zemi, vo vzduchu, na zemi. Po celom glóbe.

Celú situáciu ešte poistíme exkluzívnou zmluvou so severekorejským MMO gigantom NCsoft. Povedzme, že ak si budete chcieť zahrať Lineage III, to aby si začali zvykať na playstation s rovnakým poradovým číslom. A ešte niečo byvalý šéf SOE šveholil o PS3 MMO biznis modele ala Guild Wars od NCsoft. Rozumiete tomu správne, bez pravidelných mesačných poplatkov, ale so spoplatnením napríklad meča +12 attack, alebo "hasáka" na opravu vášho koňa. O SquareEnixe a jeho novej FF online si povieme nabudúce, sú však presvedčení, že v čase, keď dajú na trh FF13, bude PS3 jasne dominovať. Tož toľko o ich budúcej dominantnej MMO platforme.

Update: Codemasters Online Gaming ústami svojho vajsprezidenta Davida Solari potvrdilo dve konzolácke MMO vo vývoji. Slovami : "Nastal ten správny čas."

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****